Opittuja asioita tältä vuodelta

6.6.15

Ai hitsit näitä kuvia löytyy ainaskin kahteen postaukseen vielä, sori hemmot. Joudutte kattelemaan näitä vielä sen verran ainaskin. No mutta, kerrankin kun on kuvia jaettavana näin paljon, niin miksei niitä jakais ? :D Mulla ois tulossa kans meiän koulusta kuvia, kun käytiin sitä tossa toissapäivänä vähän kuvailemassa, mut en oo ehtiny jaksanu niitä käydä läpi vielä kunnolla. Ehkä tässä luppoaikana vois, kun ei huvittais siivotakaan (who am I kidding, mä rakastan sitä !!).
Just mietittiin tässä tänään, että mitä ollaan opittu täällä Skotlannissa tän neljän kuukauden sisällä. Noh, ainaskin sen, miten pitää toimia kun joku haastaa sut oikeuteen tai kun meet lakifirmaan, vaikkei sulla ees oo alan koulutusta ja miten pimität sen kaikilta (Suits), muotivinkkejä imetty upeilta naisilta ja opittu miten juorut vaikuttaa ihmisiin (Gossip Girl), miten yks hemmetin sarja voi saada sut samaan aikaan kiukkuseks ja jännittyneeks (Pretty Little Liars). Ainiin, ja miten sä tapat, paloittelet ja hävität ihmisruumiita ilman, että poliisi ottaa sut kiinni (Dexter). Gotta love Netflix !


Nohey, ollaan me muutakin täällä opittu ! Ei me pelkkää Netflixiä täällä olla katsottu (joskus kyllä tuntu, ettei muuta tehtykään). Ollaan opittu muun muassa:
- bulgarialaisia kirosanoja (kurva näin yhden mainitakseni)
- opittu että intialainen ruoka on ihanjees
- oon oppinu tykkäämään sushista (tiiän kuka pomppii nyt riemusta)
- myös ranskalaisia kirosanoja (puta)
- opittu elämään neljän täysin ventovieraan ihmisen kanssa saman katon alla
- mun kestokykyä on testattu aika äärirajoille asti
- että säätilaa ei ikinä voi tietää ennalta, kun astuu ulos (kiitos Skotlanti) ja että ilman tuulta on todella outoa mennä ulkosalla
- ettei meiän englanti oo niin paha kuin luullaan (yks luuli meitä alkuun irkuiks, score)
- kuinka saada neljän kuukauden kamat mahtumaan kahteen isoon matkalaukkuun (nyt sitä peukkua pystyyn sen painorajan takia) (pohdin muuten just, onko okei jos laittaa viis paitaa ja kahdet housut päällekäin ? Just in case...)
- miten ranskalaiset bilettää
- sen, ettei varmaan ikinä tulla täysin ymmärtämään skottiaksenttia (tai minä en ainakaan !)
- kuinka selvitä ilman läheisiä nelisen kuukautta (kiitos some)
- että punnan kurssi on aina ihan persiilleen (sen takia rahaa palanut)
- erottamaan punnat ja pencet toisistaan
- tiskaamaan toisten astioita (:))))))))
- miten ryhmätöitä tehdään ventovieraiden kanssa, jotka vielä puhuu oudosti (sori kamut, en tajunnu puoliakaan teiän jutuistanne)
- että tosiaan pääsee läpi näistäkin kursseista täällä (tänään tuli tulokset, eikä ne niin pahoja ollu, mitä kuvittelin !)...
- ... vaikka arvosteluasteikko on ihan jumalattomasti kireempi kuin Suomessa
- että opettajatkin on vaan ihmisiä, hauskoja ja mukavia sellaisia (kiitos James)
- arvostamaan enemmän suomalaisia juttuja, kuten saunaa ja ruisleipää (ja heseä !!)
- että toispuoleinen liikenne on ihan normaalia (voi luoja kuolen heti ekan auton alle, kun tuun takas Suomeen)
- tuntemaan itsemme ulkopuolisiksi
- kokeilemaan uusia juttuja
- että matkailu tosiaan avartaa
- että Skotlanti ja UK on täynnä upeita paikkoja ja täällä on todella kaunis luonto ja kauniit maisemat
- että mun on jonain päivänä vielä pakko matkustaa tänne takaisin, ehdottomasti
Mä en oikeesti osaa yhtään olla kameran edessä, en tiiä miten poseerata enkä muutenkaan. "Miten nää kädet laitetaan ?!" " Onks tää hyvä ?!" :D Voidaan sanoa siis niinkin, että oon täällä Skotlannissa oppinut myös olemaan kameran edessäkin välillä. Vaikka sen takana onkin ehkä mieluisampaa olla.

Kolmisen päivää tätä yhteiseloa täällä jäljellä, jonka jälkeen alkaa reissu Suomeen. Vikojen päivien pläänejä ei oo hirveesti, Glasgowiin on päästävä kuvailemaan vielä vikan kerran ja varmaan vaan sellasta perus kävelyä pitkin Paisleytä. Pakko myöntää, tulee kyllä ikävä. Mut oon oppinu sitäkin täällä sietämään ja elämään sen kanssa paremmin. Ja oppinu, että unirytmi voi tosiaan mennä täysin persiilleen "lomalla". :D

Mulla ois muutama idis tän blogin suhteen pääkopassa, mutta luultavasti ehdin niitä vasta paremmin toteuttelemaan Suomen kamaralla. Niitä siis odotellessa !

Ps. Marina just kirjottelee meiän vaihtoblogiin myös joitakin muita opittuja juttja, kannattaa käydä tsekkaamassa ! Linkki löytyy tuosta oikeelta sivusta.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Recommendation

Doing good

Ootteko te tienneet tällaisesta jyväskyläläisestä yrityksestä kuin RIVA Clothing ? Mä törmäsin tuohon Norppa-huppariin some...

Exchange blog from Scotland