Vuosi 2015 - Matkustelemisen ja maailman avartamisen vuosi

30.12.15

Vuosi 2015 jää mulle mieleen pääasiassa matkustelemisesta ja uusien juttujen kokemisesta. Vasta tänä vuonna mä oikeasti tajusin, kuinka upeeta ja elämääavartavaa matkusteleminen onkaan. Ja suurin osa rahoistakin tais nimenomaan matkustelemiseen mennä. Ja guess what ? Mua ei kaduta pätkääkään !

Mutta pidemmittä puheitta pistetään tää vuosi taas pakettiin ! Kerron vähän kuukausittain, mitä on tullut koettua ja tehtyä, ja tuon vaihtoajan nidoin kuitenkin yhteen. Let's start !

Tammikuu:
- Vaihtoonlähtö sen kuin läheni, ja punkkasin siihen asti Emin tykönä koulujuttujen takia. Kiitos sohvapaikasta sulle ! :)
- Mun pikkuveli lähti armeijaan. Tunnen itteni edelleen vanhaks. :D Ja kiva porukoille, kun talo hiljeni kertaheitolla: kummatkin lapset lähti kotikolostaan kohti uusia seikkailuja.
- Uusi ulkonäkö uusilla laseilla, joista mä edelleen tykkään hurjan paljon !
- Hanna ja Vili viettivät tupareitaan Turussa. Vuoden vikana päivänä ne nyt sitten viettää niitä Naantalissa... :D
- Miksu vei mut treffi-illalliselle Helsingin Manalaan, ja nää tais olla ekat kunnolliset treffit. Nam, että oli hyvää !
- Varjofuksiaiset Otaniemessä ja jatkot Helsingissä. Kyllä tuo tuutorointi oli hauskaa puuhaa !
- Näin kamuja vielä ennen vaihtoa. :)
- Lähdin Skotlantiin vaihtoon 26.1.2015. Kyllä jännitti, mutta perillä huomas että ihan turhaan ! Tää loppukuu me tutustuttiin meidän kotikaupunki Paisleyhyn paremmin. Ihana pikkukaupunki ♥ Kaiken lisäks olin siis kipiänä heti alkuvaihdon, kiva... Lisää meidän vaihdosta löytyy TÄÄLTÄ.


Helmikuu-Kesäkuu:
- Tutustuttiin kämppiksiimme ja meistä tuli erittäin hyvät ystävykset. Aina tuettiin toisiamme, juteltiin syvällisiä meidän keittiössä, heitettiin nin omituista läppää ja naurettiin paljon ! Kaipaan niin paljon noita ihmisiä tuolta, ne teki tosta vaihtokokemuksesta näin siistin. Thank you, guys and I miss you all. ♥
- Koulu alkoi, ja huomattiin ettei se oo edes niin paha mitä peloteltiin (skottiaksenttiko pelottava ? PAH). Niin kivat oppitunnit oli aina, ja kyllä me saatiin Suomeakin tuotua taas vähän enemmän skottien tietoisuuteen. Ja tietysti skottiopettajamme James meitä piikitteli minkä kerkes tunneilla, ja pyys lopuks vielä kahville. Siellä me rupateltiin ihan kaikenlaista maan ja taivaan väliltä, ja annettiin me sille pieni muisto meistäkin... still missing him too. :D
- Kierrettiin ympäri Skotlantia ja Englantia:
♠ Harry Potter Bridge & Glencoe
♠ Glasgow
♠ Paisley Waterfall
♠ Isle Of Skye
♠ Portpatrick & Galloway
Edinburgh
♠ Harry Potter Castle & Bamburgh
♠ Lontoo (1 ja 2)
Newcastle & Jedburgh
Manchester (plus futispeli ManU vs Arsenal)
Liverpool
Juurikin tän maan näkeminen ja kokeminen oli mulla ollut pieni salainen toiveuni tuolta lukioajoista lähtien, ja musta me kyllä onnistuttiin suurimmaks osaks koko maa koluta ! Loch Ness kyllä jäi vielä näkemättä sekä Irlanti, mut jätetään vähän nyt seuraavaankin kertaan koettavaks... ;) Mä en mitenkään riittävästi voi ylistää tota reissaamista, siis niiin huikee kokemus että tuun ehdottomasti vielä kiikkustuolissa noista juttelemaan lapsenlapsilleni. Kyllä tässä jo pieni ikäväkin ehtii iskeä...
- Miksu ja porukat kävi moikkaamassa Skotlannissa. :) Ihanaa, kun näki tuttuja kasvoja pitkästä aikaa !
- Käytiin katsomassa eri leffoja vaihtokamujen kanssa, mm. Fast&Furious 7 (Lontoon IMax, jonka jälkeen koettiinkin tää f&f ihan irl, edelleen menee kylmät väreet enkä voi uskoa todeks, mut kyllä se vaan totta oli !!), Mad Max, Uusin Avengers, Fifty Shades of Grey ja Focus.
- Vietin mun synttäreitä huhtikuussa, ja juhlistettiin niitä Glasgow'ssa. Best night ever.
- Kokeista selvittiin kunnialla läpi, vaikkei niihin mitään oikein ehtinytkään pänttäämään tuon reissaamisen takia. Kerrankos sitä !
- Rahaa shoppailuun meni too much, joka näin jälkikäteen on kyllä tuntunut...


Kesäkuu:
- Tapasin taas kamuja, kun tulin takaisin. Oli paaaljon kerrottavaa tuolta reissulta !
- Sain uuden ihanan kämpän ! Kiitos iskä, kun mun vuokseni lähti katsomaan tätä (Skotlannista oli vähän paha lähteä kesken kaiken) ♥
- Aloitin työt taas tutussa Lidlissä, ja töitä kyllä riitti ! Uskalsin tänä vuonna myös yhä enemmän ja enemmän palvella asiakkaita kokonaan ruotsin kielellä, eikä se ollut mitenkään paha nakki. Pitää vaan enemmän uskaltaa omia kykyjään käyttää, kun niitä tosiaan hallitsee näin hyvin. :D
- Juhannus meni rauhallisissa merkeissä oman kullan kainalossa, ja muutenkin vietin laatuaikaa hänen kanssaan paljon tässä kuussa. ♥


Heinäkuu:
- Töitä, töitä ja töitä...
- Särkänniemessä Emin ja Miksun kanssa. Ihana päivä, pitkästä aikaa kunnon huvipuistomeininkiä ! :)
- Jyväskylässä moikkaamassa Marinaa med Hanna, plus ofc uusimman Minions-leffan katselemista. :3 Tuleekohan tästä Jyväskylä-reissusta mun jokakesäinen perinne...? ;)


Elokuu:
- Työt loppu, ja pääsi taas koulun penkille ahertamaan !
- Blockfest Tampereella Miksun, Hannan ja Vilin kera, ja maailman ihanin ja ikimuistoisin yö. ♥
- Hankoreissu med Emi, Marna ja Heidi. Ihana kesäinen keli, ja tuli vihdoin ja viimein sekin kaupunki nähtyä. :)
- Uutta ja jännittävää tapahtui myös koulun osalta, sillä vaihdoin kampusopinnot projektiopintoihin, eli opiskelin loppuvuoden Yrityslabralla. Tää sopii niin hyvin meikäläiselle !
- Tallinnan reissu Miksun kanssa, ihanaa reissata yhdessä tän hölmön kanssa. ♥
- Leikkasin hiukset kymmenen senttiä lyhkäsemmiksi. Tykkäsin todella kovasti !


Syyskuu:
- Jouduin hyvästelemään Miksun, kun hän lähti vaihtoon maapallon toiselle puolelle. :( Ikävä iski vasten kasvoja aika kovaa, kun oli koko kesän tiiviisti hengannut yhdessä.
- Varjofuksiaiset oli samana päivänä, ja niissä oli taas erittäin hauskaa ! Tuli sellainen olo, ettei mua oltukaan unohdettu, vaikka vaihdossa kävinkin.
- Mamma täytti pyöreitä vuosia, ja juhlittiin sitä Kiisan Pirtissä hyvällä ruoalla koko lähisuvun voimin.
- HannaHenna-päivän viettoa pitkästä aikaa, kunnon laatuaikaa parhaan ystävättären seurassa. Teki hyvää, ja ehdottomasti uusiks pian (jooko Hanzu ?). ♥
- Tulevaisuus 2030-päivän tapahtuman järjestäminen Espoossa. Hyvinhän siitä loppujen lopuks suoriuduttiin.
- Fuksiaiset Kaivarissa, mieletön meno ja kyllä tuon meidän ryhmän kanssa saadaan aina kunnon meno ja meininki päälle. Taidettin me vaatimattomasti pitää fuksiaisten paras rastikin (soveltaminen on hyvä), en mä turhaan siis ollu vastuuhemmona tässä asiassa... ;)
- Ainoa kampusopinto ruotsi alkoi, joka tuntui meikäläiselle suht helpolta nakilta. Kiitos Karjaa ja kesätyöt. :D

Lokakuu:
- Kävin ekaa kertaa vieraalla fyssarilla (äiti yleensä ollut mun personal fyssari), joka oli erittäin pätevä ja ammattitaitoinen. Yllätys oli siis suuri, vaikka ihan julkisella kävin. :D
- Laura kävi Lohjalla, joten juhlistetiin sitä iltaa menemällä Lohjan Exit Nightclubiin. Hieno ilta, joka taitaa jäädä erittäin hyvin mieleen ! :D
- Sain totaalisen ylläripyllärikukkalähetyksen rakkaalta. En yhtään osannu odottaa siltä tällaista piristystä !! Kiitos kulta ♥
- Keilausiltama Lohjalla, ihan sikakiva ilta taas vanhan jengin kanssa. Välillä sitä oikein pysähtyy ja miettii, että on löytänyt ihan mahtavan jengin Lohjalta, jossa voi hengata.
- Juhlittiin meiän junioreiden Marinan ja Lauran 21-vuotissynttäreitä. Pikkuset. :P
- Sain työharjoittelupaikan, josta olin erittäin innoissani !!! Alkaa tammikuussa, voi olla että jotakin vinkkiä saatte siitä paikasta, saas nähä. ;)
- Turkupäivä Marinan ja Hannan kanssa + Forever Living-kutsut. "En ookkaan ollu Turussa muutakun yöaikaan", no nytpä oot ollu päivälläkin Marna. :D


Marraskuu:
- Lähdin Japaniin moikkaamaan Miksua. Ekaa kertaa ikinä matkustin siis yksin, ja hienosti selvisin alun paniikista huolimatta ! Voisin siis matkustaa uudemman kerran yksin tarvittaessa, tosin tuolla lennolla pidemmän päälle alkoi tulemaan tylsää kun ei ollut ketään, kelle jutella. :D Japanissa oli ihan mielettömän upeeta, en varmaan ois ilman Miksua lähtenyt ikinä niin kauas asti visiitille edes. Mahtava reissukokemus ! Japanista voit lukea TÄÄLTÄ, TÄÄLTÄ, TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ.
- Vuosipäivän juhlimista, ei mitenkään erikoisesti, mutta juhlittu on silti. ♥ Paremmat kekkerit sitten, kun tuo yks malttaa saapua tänne kotiin.
- Toiset Forever Living-kutsut yhteen vuoteen, tää tais olla joku henkilökohtainen enkka. :D Miten ois vaihteeks vaikka kynttiläkutsut, anyone ? (Kiitti Heidi !! :D)
- LoB-reissu. Best thing ever tietysti, tosin pikkasen rauhallisemmalla meiningillä mentiin mitä viime vuonna. Eikä edes haitannu.
- Jäkisottelu Hartwall Arenalla, enpä muista koska viimeks oisin jäkistä ollu katsomassa. Niin ja tota kiitos Jokereille siitä sontsasta...

Joulukuu:
- Jansu valmistui meidän koulusta, ja pitihän sitä juhlistaa taas vanhan kunnon poppoon kanssa ! ;)
- Vapaaehtoistoiminnan messuilla jeesimässä Kansalaisareenan poppoota. Tämmöiset tapahtumat on kyllä meikäläisestä mielenkintoisia, ja innolla odotan ens vuotta näiden tiimoilta.
- Erosin Laureamko Lohjasta, ja nyt seikkailut jatkuu muualla !
- Illanistujaiset luokkalaisten kanssa Lohjalla, hauska ilta. :D Pitkästä aikaa näki taas koko luokkaa yhdessä, sillä mä en näitä heeboja ollut nähnyt kun viimeks ennen vaihtoa. Paitsi ne, jotka siellä ruotsin tunneilla mun kanssa olivat.
- Yrityslabran pikujouluja viettämässä Labralla. Hauska ilta sekin. :D
- Ruotsin kokeesta femma ja kokonaisarvosanaks myös femma !!!! Tais olla eka ja vika femma meikäläisellä. :D
- Graniittilinnassa Helsingissä syömässä, käytin vihdoin ja viimein sen elämyslahjat.fi-lahjakortin, jonka tosiaan reilu vuos sitten voitin. Parempi myöhään kun ei milloinkaan, eh ? :D
- Henkka pääs pois armeijasta. Justhan se vasta meni ?!
- Jouluaattona tuli käytyä tosiaan lekuripäivystyksessä Mehiläisessä, ja hakemassa lääkkeet siinä samassa. Voihan sen aaton näinkin viettää tosiaan. :D Muuten aatto meni hyvin rauhallisissa merkeissä, sekä pitkästä aikaa Nousiaisten kirkossa iltatilaisuudessa.
- Joulupäivä vietettiin pappan tykönä Vehmaalla, joulunpyhät menivät rauhallisesti meikäläisen osalta. Olenhan mä kipeä kuitenkin. :D
- Uuttavuotta vietetään Hannan ja Vilin uudessa kämpässä Naantalissa sekä ihan kotosalla, once again kipiänä. Näin se vuosi päättyy meikäläisen osalta. :D


Kaiken kaikkiaan mun vuosi on mennyt suht hyvin. Alkuvuonna olin erittäin onnellinen päästessäni kokemaan jotain niin mieltäavartavaa ja ainutkertaista, sekä tutustua uusiin mahtaviin tyyppeihin. Kuitenkin tää vika puolivuotinen on ollut meikäläiselle sekä fyysisesti että henkisesti raskasta aikaa. Oon ollut sairaana enemmän kuin koskaan, ja edelleen näyttää kipeys ottavan valtaa kropassa. Mulla on ollut erittäin kovat eroahdistukset, kun poikaystävä lähti toiselle puolelle maapalloa. Oon itkenyt, stressannut, masentunut ja ollut ahdistuneempi kuin vuosiin. Mä oon kuitenkin parhaani mukaan siitä huolimatta pysynyt positiivisena, suurimmaks osaks läheisten ansiosta, ja aionkin lähteä uuteen vuoteen suht positiivisella asenteella kaikesta huolimatta. :)

Mitä ens vuosi siis tuokaa tullessaan ? Sen näkee sitten ajallaan... ;)

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Recommendation

Doing good

Ootteko te tienneet tällaisesta jyväskyläläisestä yrityksestä kuin RIVA Clothing ? Mä törmäsin tuohon Norppa-huppariin some...

Exchange blog from Scotland