Jealousy

by - 12.2.17

Kateus. Sanoista karuin, tunteista salakavalin. Oletteko huomanneet, että yleensä kateuden huomaa toisista ihmisistä paljon helpommin kuin itsestään? Harva oikeasti haluaa myöntää, että on kateellinen jollekulle toiselle jostakin asiasta.

Kateellinen voi olla monesta eri asiasta: työpaikasta, ulkonäöstä, ihmissuhteista, omaisuudesta jne. Miten tuo voi olla noin rikas, vaikkei tee mitään kunnon töitäkään edes? Miten ihmeessä Martta pystyy urheilemaan noin monta kertaa viikossa? Miten tuo tyyppi kehtaa hengata noin paljon parhaan ystäväni kanssa? Miksi tuo tyyppi sai sen työpaikan, mitä olin pidemmän aikaa jo tavoitellut ja josta olin haaveillut, ja pilasi kaiken? Tällainen oman egon pönkittäminen sillä, että hakee toisista ihmisistä niitä negatiivisia asioita, ei pidemmän päälle kannata. Jossakin vaiheessa noiden ajatusten kautta alkaa vain katkeroitumaan, kun vertaa liikaa itseään muihin.


Kateellisen ihmisen on erittäin vaikea olla iloinen toisen puolesta, varsinkin silloin kun hän itse toivoisi samanlaista elämää itselleen. Jos kaveri saa juuri sellaisen työpaikan, mistä itse on pelkästään haaveillut, voi iloitseminen olla hankalaa ja mieleen tulvii vain kysymyksiä siitä, miksei itse pärjää. Jos luokkakaveri saa paremman numeron lukematta kokeesta, kun itse pänttäsi todella paljon, siinä turhautumisen tunteessa alkaa kateus nostaa päätään.

Miten tällaisesta kateuden kierteestä sitten pääsee eroon? Tunnustan, olen itsekin monesti vaipunut tähän kierteeseen, ja edelleen huomaan vaipuvani. Osaan kuitenkin tunnistaa itsessäni sen kateuden, ja etsin edelleen erilaisia tapoja sen kitkemiseksi. Itse huomasin esimerkiksi niinkin arkisen ja hassun asian kuin sosiaalisen median kasvattavan kateuden tunnettani muita kohtaan. Sen vuoksi poistin kaikki ilmoitukset käytöstä puhelimestani, ja pidin muutaman päivän matalaa profiilia somessa. Ne pari päivää olivat erittäin virkistäviä, ja vaikka vain pari päivää kului, huomasin itsessäni jo muutoksia.


Tärkein asia on se, että tunnistaa ne syyt sille kateudelle. Miksi on kateellinen? Pitää aina muistaa se, että usein ihmiset jotka elävät unelmaansa ovat tehneet sen eteen hurjan paljon työtä, ja aloittaneet myös pienestä. Joten unelmat vaativat sitä kuuluisaa työtä, eikä niitä saavuteta yhdessä yössä! Kannattaa asettaa niitä kuuluisia tavoitteita, jotka auttavat toteuttamaan unelmasi. Sen lisäksi on huomioitava se, että tämä henkilö kenelle olet kateellinen, voi olla myös kateellinen jollekulle toiselle jostakin asiasta ja tuntee olevansa riittämätön. Usein kaikkien niiden kauniiksi hiottujen Instagram-kuvien takana on aivan erilainen totuus, mitä niistä kuvista välittyy katsojalle.

Itselleni se sudenkuoppa oli se, että vertasin itseäni aiiiivan liikaa muihin. Älä vertaa itseäsi muihin. Ne muut eivät ole kuin sinä. Älä takerru niihin asioihin, jotka sinulta puuttuvat ja jotka muilta löytyvät. Miten se on sinulta mitenkään pois, jos toisella on ihana työpaikka jossa tykkää työskennellä intohimoisesti? Toisen onni ei ole sinulta pois. Iloitse ystäväsi saavutuksista, ja tue häntä unelmissaan. Katso ympärillesi ja mieti, mistä kaikesta olet kiitollinen.


Instagram - Hemppe              Twitter - Hemppee             Snapchat - Hemppe             Pinterest - Hemppe

Jealousy, one word that gets me goosebumps. A few really wants to admit that is jealous. That negativity is dangerous, which affects to your life little too much. It's hard to be happy for someone if you're jealous for her. Why can't I have what she has? Why I'm a failure?

Rule number one: find the reasons why you're jealous for someone. You don't know how much work she has done for her dreams to come true. Set some goals and reach for them. Those goals help you achieve your own dreams. It might also be that the person you're jealous for is jealous for someone else.

Rule number two: don't compare yourself to others. Those people are not like you. If someone has a great job which she loves to do, how that is a negative thing for you? If she's happy, it's not a negative thing for you. Be happy for her, and support her. Look around and see, what things are to be thankful for.

You May Also Like

0 comments