Laurea - Last three years of my life

28.2.17

Haikeilla mielin näpyttelen tätä tekstiä, kun just kävin ulkoisen kovalevyn kuvat läpi ja katoin kaikki kuvat, mitä olen Laureassa opiskellessani ottanut. Tähän viimeiseen kolmeen vuoteen on mahtunut vaikka kuinka paljon erilaisia asioita: onnistumisia, pettymyksiä, ilon ja surun kyyneleitä. Päänsärkyä, raportteja, oppitunteja, ryhmätöitä, tapahtumia, projekteja. Henkistä ja fyysistä kasvua. Itsensä ylittämistä. Rakastumista, biletystä, uusia ystäviä ja mahtavia tyyppejä. Ollaan päästy todella pitkälle siitä ajasta, kun vielä asuin Turussa ja pohdin tulevaisuuttani. Siitä pikkuhennasta on kuoriutunut upea nainen!

Mitä kaikkea tähän kolmeen opiskeluvuoteen sitten sisältyi kokonaisuudessaan?

First things first, muutto Lohjalle. Paikkakunta, josta en ikinä ollut edes kuullut ennen pääsykoetta. :D Kuitenkin siinä pääsykoetta tehdessä tiesin, että tää kaupunki tulee olemaan mulle tärkeä tulevaisuudessa. Näin jo itseni asumassa siellä! Tästä mun pääsykoe-roadtripistä voi lukea enempi täältä. Parin viikon varoitusajalla etittiin kämppä mulle (onneks löytyy niitä kontakteja vanhempien puolelta) ja raahattiin mun koko elämä 119 kilsan päähän vanhasta Turun kämpästä. Mua jännitti niin paljon, kun koko kaupunki oli tosi tuntematon enkä tuntenut sieltä ketään. Pääsi vähän niinkuin aloittamaan kaiken alusta, puhtaalta pöydältä. Siinä elämänvaiheessa se kuulosti erinomaiselta vaihtoehdolta.


Fuksiaiset. The best party ever. Erilaisia haalaribileitä tuli koluttua ja kierrettyä, loppua kohden vähän rauhottui onneks. Nuo pippalot jää kyllä mun mieleen ikuisiks ajoiks, meiän luokalla oli ihan mahtavia tyyppejä! Meillä oli siitä aivan paras luokka, että puhallettiin niin hyvin yhteen hiileen eikä ikinä syrjitty tai kiusattu ketään (mitä ny Pekkaa aina naureskeltiin, voihan Pegi sentää :D). En oo ikinä ollut osa noin reilua ja kivaa luokkaa, kiitos siitä kuuluu jokaiselle luokkalaiselle! HLF14KN, kiitos!


Ollaan Hannan kanssa opiskeltu aina samaan aikaan: lukio, kauppis/amis ja nyt amk. Lukiota lukuun ottamatta eri paikoissa, mutta samaa tasoa. Toisin sanoen ollaan koettu kummatkin nää samat opiskeluasiat yhdessä, se on oikeesti tosi ihanaa että paras kaveri tietää, mitä käyt läpi kun samassa jamassa usein ollaan oltu. :D Eri linjat tietty, niin sen puolesta pikkasen eri jutut tietty. Oon saanu kokea opiskelijaelämää niin täällä pk-seudulla kuin Turussakin, josta oon todella tyytyväinen!


Kaltsu ja Ellu, kaks mahtimuijaa! ♥


Jolo. Tää on eka kuva, joka ollaan yhdessä otettu. Silloisen baarin nimeltä Primen vessassa, nykyinen Exit. Tuoreimmat kuvat ei ehkä oo ihan blogimatskua, mutta jää ehdottomasti kännykän syövereihin. :D Marina tuli ekana päivänä mun sinisen neuleen ansiosta hengaamaan mun kanssa ruokalassa, ja Emi sitten pari päivää myöhemmin jutteli mulle koulun aulassa kun odotettiin luokkaan pääsyä ja me kaks oltiin aikaiset linnut, jotka oli ekoina paikoilla. Hahah, heti kun ajattelenkin noita niin muistan ne niin elävästi, en kestä! :D Kolmisen vuotta sitten en ois uskonu, että löytäisin näin hyvät ystävät tästä koulusta. Nää on ollu mun tuki ja turva, kallio, aina auttamassa ja jakamassa ne tärkeimmät ja unohtumattomimmat hetket. KIITOS. ♥


Tapahtumien järkkäämisiä ja aktiivinen koulutoiminta. En oo ikinä ollut mitenkään aktiivinen koulussa, mutta tää koulu kyllä muutti sen täysin! Ja tietysti, kun oli ne parhaista parhaimmat tyypit siinä tekemässä tätä hommaa sun kanssa, tuntu se paljon miellyttävämmältä. Laureamkon kautta järkättiin mm. Varjofuksiaisia sekä Fuksiaisrasteja sekä muita erilaisia bailuja. Jotenkin noihin koulun järkkäämiin tapahtumiinkin vain ajautui, kun aatteli että tuolla tavalla saa hyvin pari opintopistettä pois (mut piti silti vääntää raporttia, mut worth it). Kyllä noiden avulla maailmakin avartu pikkasen lisää, ja tajusin ettei tuollainen toiminta oikeesti oo mikään paha nakki. Ehkä mä vielä tulevaisuudessakin järkkäilen jotain tapahtumia, se jää nähtäväksi... Tekisin varmasti kaiken uudelleen, jos pystyis. Suosittelen kaikille!


Lare, Late, Teuva - rakkaalla lapsella on monta nimeä! Mahtimuidu, ja kuvassa vielä kovin pieni ♥


Musta tuli myös puolvahingossa paikallinen julkkis, kun päästiin Ykköslohjaan meidän Kick-Off-tapahtuman vuoksi. :D Meillä siis järkättiin joka kerta kun uusia oppilaita tuli niin tuollainen Kick-Off, jossa nuo uudet opiskelijat pistettiin ryhmiin ja heidän piti suorittaa muutamia rasteja. Musta tuollainen on todella kiva idea, kun silloin ekan viikon jälkeen ei oikein vielä ketään tuntenut. Tuota kautta mäkin silloin alussa tutustuin meidän luokkalaisiin paremmin.


The Jonas Brothers, meiän Laureamkokamut ja tuutorikamut ja bilekamut ja ja ja... Näiden kahden tyypin kanssa ei ikinä oo ollu tylsää, kaks timangidudee! :D


#opiskelijaelämää #whysosad #oppitunnillaonkivaa #taisollaruuskaa. Meillä oli kyllä hauskat opettajat, tai noh sanotaan että suurin osa oli. Sekä kampuksen että Yrityslabran puolella. Tuntu, että niiden kanssa pystyi puhumaan lähes kaikesta ilman, että sua katottiin jotenkin halveksuen. Osa jopa inspiroi hurjasti! Vaikka tää mun oma osani tästä opinnäytetyöprosessista suoraan sanottuna kusi aika tavalla (kiitos ohjaaja), oon tyytyväinen että moni silti tsemppas kaikesta huolimatta!


Meiän superihana Jansu! ♥ Jansu oli meidän tuutorina alun perin, ja oli myös Laureamkon toiminnassa mukana. Sitä kautta se sitten tuli osaks meiän jengiä, timanttijengiä! :D


LOB. Tää on varsinkin laurealaisille ihan must juttu, opiskelijaristeily Laurea on boat. Ei vaan voi sanoin kuvailla kuinka mahtavat noi reissut on aina olleet. Ihan parasta! Sen jälkeen on tosin vaatinut vähintään kolme päivää täyslepoa, on ne vaan aina rankkoja reissuja... :D


Välillä (aika usein) fiilis on ollut tällainen, kun on oppitunneilla ollut, vääntänyt niitä miljoonaa raporttia ja samalla yrittänyt sosialisoitua ja elää omaa elämää. Tästäkin selvittiin, joten ei ole mahdotonta ollenkaan! Taustalla Heidi hörppii kaffetta, se oli tuttu näky jokaisella tauolla (terkkui Heidi :D). Heidikin on ollut kyllä ihan mieletön tuki, osa meiän "jengiä". Ihan timanttimuidu! ♥ Muistan myös sen, kun Heidi tuli Marinan kanssa mulle juttelemaan siellä ruokalassa. Miten nää tuleekin näin elävästi mieleen! :D


Laureamkon vuosijuhlat 2014. Nää juhlat jää mieleen kyllä pidemmäksi aikaa, kun virallistettiin meidän suhde tuolla poikaystävän kanssa. En ollut ikinä käynyt, mutta onneks ees kerran pääsin pynttäytymään parhaimpiini ja nauttimaan illasta uusien hemmojen kera!


Vaihto-opiskelu Skotlannissa. Heti ekana kun tuonne kouluun pääsin sisään, kurkkasin vaihtomahdollisuuksista ja käytiinkin Marinan kanssa heti yhdessä vaihtoon liittyvässä tapahtumassa. Ja yhtäkkiä sitten oltiinkin jo valitsemassa vaihtomaata. :D Tää oli sellainen juttu, joka on ollut mun pienenä haaveena jo useamman vuoden ajan. Mun oli siis pakko toteuttaa tää! Ja ihan parasta, että koulukaverikin halus vaihtoon, niin päätettiin sitten yhdessä lähteä. Tää reissu vaikutti mun elämääni todella paljon, enkä tuu tätä(kään) koskaan unohtamaan. Ja nuo ihmiset teki tästä vaihdosta entistä paremman kokemuksen! Plus tietty meidän huikee markkinoinnin opettaja nimeltä James.


Ollaan me siis ihan opiskeltukin! (Niin siis vaikka Marina tässä kuvassa sattuu olemaan luurissaan kiinni. :D) Vaihdon jälkeen syksyllä 2015 siirryin kokonaan Yrityslabran puolelle, jossa tehtiin sitten loppuaika erilaisia työelämän projekteja eri yrityksille. Etenkin some-projekteja tuli otettua, kun se on se meikäläisen intohimo! Lisäksi Yrityslabran viestintävastaavan pesti tuntu aika kivalta.


Tää koulu toi mulle myös jotain sellaista, mitä en ikinä olis uskonut saavani: rakkauden. Poikaystävä opiskelee kans Laureassa (eri kampuksella tosin), ja siinä sitten kun Tinderissä swaippailtiin niin huomattiin kumpikin opiskelevamme Laureassa ja olevamme Laureamkon toiminnassa mukana. :D Siitä se sitten lähti, ja kiinnostus kasvo! Ja tässä nyt ollaan, avopuolisoina ja meikä Espoossa asumassa. Kolme vuotta sitten en ois uskaltanu ees unelmoida tällaisesta, niin se elämä vaan yllättää! Jahei, hänen ansiosta pääsin myös piipahtamaan lomalla Japanissa.


Kiitos Laurea, että sain tän ihan mielettömän mahdollisuuden tavata näin mahtavat tyypit ja että niistä tuli näin iso osa mun elämääni. En ois ikimaailmassa koulua aloittaessani osannut kuvitella, että mun elämä muuttuis kertaheitolla. Koska se muuttui, parempaan suuntaan. Tästä on hyvä jatkaa!

Terkuin vastavalmistunut tradenomi.

Instagram - Hemppe              Twitter - Hemppee             Snapchat - Hemppe             Pinterest - Hemppe


These people made my three years in Laurea University of Applied Sciences. I really do hope we'll stay in touch with everyone after this! Best regards, just graduated BBA student.

You Might Also Like

2 comments

  1. Ooh, olet nyt valmistunut!? Onnea, onnea ihanainen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kyllä, olen vihdoinkin valmis!! Kiitos ihana Noora! ♥

      Poista

Popular Posts

Recommendation

Doing good

Ootteko te tienneet tällaisesta jyväskyläläisestä yrityksestä kuin RIVA Clothing ? Mä törmäsin tuohon Norppa-huppariin some...

Exchange blog from Scotland