City vs. countryside

by - 9.5.17

Oon asunut Espoossa jo melkein vuoden verran. Vuosi on hurahtanut ohi todella nopeasti, ja maisemat ovat muuttuneet entisistä metsäisemmistä ja landetyylisestä korkeisiin kerrostaloihin ja ihmisvilinään. Olen aina (ja tulen aina olemaan) maaseudun tyttö, pikkukunnasta ponnistanut, joka kaipaa välillä sitä rauhaa ja rentoutta tuon ihmisvilinän keskellä. Espoo tarjoaa sitä osittain, mutta ikävöin aika ajoin sitä omaa takapihan metsää, jonne mennä hetkeksi rauhoittumaan. Haaveilen usein omasta takapihasta parvekkeen sijaan: metsä on aina ollut mulle sellainen rauhoittumispaikka, kun stressi uhkaa nousta. Pienenä leikittiin pelkästään meidän takapihan metsässä ja rakennettiin majoja serkun ja veljen kanssa.Lohja oli erinomainen tähän verraten: metsää löytyi vaikka millä mitalla, eikä niitä ihmisiäkään vilissyt joka nurkalla (paitsi jos oli markkinat). Siellä oli ihanan rauhallista ja upeita lenkkimaisemia. Aika ajoin kaipaa sinne luonnon helmaan: omaa pientä pihaa ja sitä rauhallisuutta. Sitä, ettei kauppaan mennessä tarvinnut kestää sitä ihmismassaa (eikä ihmisraivo noussut potenssiin sata). Pikkukaupungeissa tuppaa tosin olemaan aina se miinus, että kaikki tietävät sinun asiasi paremmin kuin sinä itse. Puhumattakaan niin pienestä kunnasta kuin Nousiainen.

Kuitenkin tässä "big city" asumisessa on myös omat plussansa. Kaikki tarpeelliset kaupat on lähellä, ja työt usein keskittyy meikäläisen osalta pk-seudulle. Tarjontakin on aivan erilainen. Tässä meidän asunnon lähellä on Haukilahden ranta, jossa on upeat lenkkimaisemat ja kesäisin todella mukavaa hengailla (miljoonan muun espoolaisen kanssa, miinus siitä). Täällä Espoossa en tunne oikeastaan ketään, eikä ketään hirveästi tunnu kiinnostavan jos näytän erilaiselta kuin muut. Voin siis olla oma itseni: usein en jaksa edes kotivaatteista vaihtaa pois jos mennään kauppaan. Huomioikaa, että lähikauppana toimii Ison Omenan kauppakeskus. :DOnneksi Lohjalle, tai kotikotiin maaseudun rauhaan, ei ole kovin pitkä ajomatka!

Instagram - Hemppe              Twitter - Hemppee             Snapchat - Hemppe             Pinterest - Hemppe

I've been living in Espoo almost a year now, and it has been very different. I always am a countryside girl, who misses peace and quiet. Espoo offers it time to time, but I miss own backyard with forest, where I can calm down.

Lohja was excellent: lots of forest and not many people (except when it was markets). I miss that own little yard and when going to the shop you didn't have to tolerate so many people around you.

Although this "big city" has its pros. Everything I need is close, and here's more job positions in my area. Here's Haukilahti beach with a beautiful landscape and really nice to hang out in Summer (with a million other people, though).

Luckily Lohja, or countryside, is not far away!

You May Also Like

0 comments