Motivation and how to find it

13.6.17

Motivaatio. Tuo käsite, joka on usein kadoksissa. Onneksi sen löytämiseen on useita erilaisia keinoja, joita hyödyntää. Oli kyse sitten treenijutuista, koulujutuista, työjutuista tai mistä tahansa.

Motivaatiota voi löytää esimerkiksi tekemällä tavoitteita itselleen. Niiden kautta saat asioita tehdyksi, ja huomaat fiiliksenkin kohoavan ihan eri sfääreihin. Listasin tähän alle muutamia kohtia, jotka oon itse kokenut toimiviksi omalla kohdalla.


Luo tavoitteita - Esimerkiksi "jos nyt saan tämän raportin kirjoitettua, voin mennä huomenna tapaamaan ystävääni." Toimi muuten meikäläisen kohdalla, ja sain väkerrettyä aika nopeesti ne raportit loppuun kouluaikoinani. :D Välitavoitteet ovat myös todella suotavia, jos on kyseessä pidempiaikainen proggis.

Hyvä fiilis - Mieti, kuinka erinomainen fiilis sulle tulee sen jälkeen, kun saat asian tehdyksi. Esimerkiksi jos lähdet treenaamaan pitkästä aikaa, mieti sitä treenin jälkeistä hyvää oloa. Tai kun väkerrät opparin kimpussa, mieti sitä fiilistä kun saat ne paperit kouraasi eikä sun tarvitse enää ikinä mennä sinne kouluun (worked for me).

Ihmiset ympärillä - Jos ympäröit itsesi motivoivilla ja ahkerilla ihmisillä, tulee sinunkin tehtyä paljon enemmän hommia ja innostut itsekkin asioista eri tavalla!


Kirjoita ylös - Näin ollen muistat, mitä olet luvannut itsellesi. Esimerkiksi jos kalenteriin merkkaa tiistain kello 19 zumbatreenit, sinne tulee yllättävän helposti lähdettyäkkin. Sitoutuminen asioihin on se kaiken a ja o.

Ajatukset - Tää on ehkä se tärkein juttu motivaation löytämisessä. Jos ajattelet itsestäsi negatiivisesti ja sulla on päällä se "en mä kuitenkaan mitään saa aikaan"-asenne, et todellakaan tuu saamaan mitään aikaiseksi. Tsemppiä, kyllä sä pystyt siihen.

Lepo - Kaiken sen väkertämisen ja puurtamisen vastapainoksi kannattaa muistaa myös höllätä välillä. Tää on sellainen juttu kuitenkin, joka ei sais jäädä päälle vaan oikeesti sun pitää muistaa myös tehdä niitä asioita. :D Mut kyllä lepo aherruksen lomassa on sallittua.


Leikkimielinen kilpailu - Ottakaa jokin pieni leikkimielinen kisa kaverin kanssa, kumpi saa to do-listalta tehtyä enemmän asioita pois.

Palkitseminen - Tää on itseni kohdalla auttanut aiiivan järkyttävän paljon tekemään niitä hommia. Palkitsin itseni jäätelöllä, kun tuli yks raportti kirjoitettua tai ostin sen pitkään harkitsemani asusteen kun suoriuduin hyvin töistäni. Tääkin kohta on vähän kakspiippuinen juttu: toisille toimii, toisille ei.

Niskasta kiinni-asenne - Kun mikään ei onnistu, pitää miettiä sitä niin että ottaa vaan itseään niskasta kiinni, istuu koneen äärelle ja alkaa näpyttämään. Tai laittaa ne treenikamat päälle, ottaa kassin mukaan ja lähtee. Asiat onneksi tulee tekemällä tehdyksi, ja samalla et pode huonoa omaatuntoa kun et tee yhtikäs mitään asioiden eteen.


Instagram - Hemppe              Twitter - Hemppee             Snapchat - Hemppe             Pinterest - Hemppe

Motivation. It's usually lost, but luckily it's quite easy to find. Here's my list for that.

Create goals - It helps you to do thing in time. For example "if I do this essay, I can go meet my friend tomorrow". Worked for me! :D

Great feeling - Just think how wonderful that feeling after a great workout is. Or when you finish your thesis, you get those important papers and never have to go to that school again (worked for me).

People around you - If you have people who motivate you and are hard-workers and do things more, you notice that you start to do more things yourself as well.

Write down - You'll remember what you've promised to yourself. For example Tuesday zumba 7pm, you really go there. Commitment is the key!

Thoughts - This is the most important thing to find the motivation in you. If you think only negative things about yourself and "oh well, I never get things done"-attitude is strong, you really don't get anything done. Cheer yourself, you can do it.

Rest - After all that hard-work you deserve to rest. Otherwise if you rest every day, it's dangerous. You have to really do those things first.

Competition - Start a funny game with your friend! For example who gets more things out of the to do-list.

Rewarding - This has helped me a looot to do those things. For example I rewarded myself with ice cream when I wrote an essay and returned it successfully or I bought accessory when I did great job. This works for some, and some not so well.

Just do it-attitude - When nothing's working out, all you have to do is... well, just do it. Sit down with your laptop and start typing, or put on those workout clothes and just go to the gym. 

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Recommendation

Doing good

Ootteko te tienneet tällaisesta jyväskyläläisestä yrityksestä kuin RIVA Clothing ? Mä törmäsin tuohon Norppa-huppariin some...

Exchange blog from Scotland